SOS (1D2)
Auteur: T.B. Eisenga
Laatste Update: 29-05-2016
‘Goed door een echtscheiding heen komen’
- Het begeleiden van mensen in een (v)echtscheidingsprocedure blijkt een vak apart te zijn waar de mensen van SOS zich op hebben toegelegd.
. - SOS is geen onderdeel van PolyZoom maar een samenwerkingspartner. Wij hebben dan ook weinig verstand van mediation en het is zelfs zo dat het verwikkeld zijn van ouders in een vechtscheiding, een relatieve contra-indicatie is voor aanmelding bij PolyZoom.
. - Zolang de ouders verwikkeld zijn in een onderlinge strijd, kunnen wij nl niets met de kinderen. Diagnostiek wordt dan erg onbetrouwbaar en behandeling komt vaak niet uit boven het niveau van ‘dweilen met de kraan open’.
. - Eerst moet de kraan dicht en daarvoor is SOS in het leven geroepen. www.Ouderschaprondomscheiding.net
.
Onderstaande ‘Lees meer’ …. tekst en uitleg is dan ook niet van PolyZoom maar van de hand van de mensen van SOS zelf:
LEES MEER …
Auteur: Marleen Eisenga
- Mensen die in een echtscheidingssituatie zitten kunnen elkaar in een groep ontmoeten. In de groep is er ruimte voor Gevoelens als: onzekerheid, schuld, kwetsing, zorgen om de kinderen, er alleen voor staan, tekort schieten, etc.
. - We willen de cliënt helpen wat milder te worden naar zichzelf en naar de ex-partner. Dit kan door hen bewust te helpen worden van enerzijds de goede bedoelingen van beide partners en anderzijds het onderzoeken en beter begrijpen van ook het eigen aandeel in het mislukken van de relatie.
. - Daarnaast pogen we de cliënt inzicht te geven in zijn of haar gedragspatronen binnen de relatie, om de kans op herhaling in een eventueel volgende relatie te verkleinen en de mogelijkheid om een volgende ontwikkelingsslag te maken niet onnodig te verspelen door in oude patronen en/ of gevoelens te blijven hangen.
. - Uiteraard komt ook de loyale/kwetsbare positie van de kinderen uitgebreid aan de orde.
. - Een scheiding nodigt mensen uit om op een andere manier naar zichzelf en anderen te gaan kijken en niet zelden geeft men achteraf aan dat men er ‘als mens’ beter uit gekomen is. En hoewel dat vaak wel lang duurt voordat men dat punt bereikt, is dat wel het streven van SOS.
. - De begeleiders streven ernaar zichzelf zo snel mogelijk overbodig te maken zodat de groep nadien eventueel op eigen kracht verder kan.
. - Klachten: vage lichamelijke klachten, gevoelens van angst, schuld , depressie, onzekerheid, machteloosheid en zorgen om de kinderen.
.
Wanneer u meer informatie wenst dan kunt u dat kenbaar maken door een mailtje te sturen naar:
[email protected] o.v.v. Echtscheidingsgroep.
-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-
Interne links: (naar geassocieerde onderwerpen BINNEN deze website)
- .
Externe links: (naar geassocieerde onderwerpen BUITEN deze website)
- .
<INPUT TYPE="button" VALUE=" TERUG " onClick="history.go(-1);">